Subiect: cum sa-mi aleg/cumpar un motoferastrau?

inaintea oricarei achizitii, este recomandat pentru viitorul utilizator al produsului, ca sa-si adune cat mai multe informatii despre produsul in sine, brandul, dar modul de folosire al acestuia.
deschid acest subiect cu gandul de a fi de folos, atit eu cat si alti utilizatori cu informatii utile INAINTE de a cumpara un utilaj.
in orice domeniu, indicat este sa luam aminte si la sfaturile producatorilor, voi incerca sa prezint cateva din ele, cel putin pe cele pe care le-am putut gasi/accesa (precum si sursa).

Re: cum sa-mi aleg/cumpar un motoferastrau?

PRODUCATORUL HUSQVARNA RECOMANDA:...
( sursa )
Sfaturi de cumpărare pentru Motoferăstraie

Prima întrebare la care ar trebui să aveţi răspuns este : Pentru ce tip de sarcini am nevoie de un motoferăstrău? Gama noastră completă de motoferăstraie include modele destinate profesioniştilor, modele multifunţionale şi modele Hobby.

Motoferăstraiele profesionale, modelele XP şi modelele puternice şi robuste sunt destinate unui uz zilnic. Modelele XP sunt cele mai eficiente şi performante din gamă. Modelele puternice şi robuste oferă operatorului fiabilitate în cele mai dure condiţii. Modelele multifuncţionale sunt destinate unui uz normal. În cele mai multe cazuri, ele au acelaşi design cu modelele profesionale. Modelele Hobby sunt destinate clienţilor care folosesc motoferăstrăul ocazional şi care pun preţ pe uşurinţa de folosire şi nu pe performanţă.
Lucruri de avut în vedere atunci când achiziţionaţi un motoferăstrău:

    Aplicarea tehnicilor corecte la folosirea unui motoferăstrău vă ajută să terminaţi operaţiunea mai rapid şi în siguranţă.
    Folosiţi echipament de protecţie special cum ar fi pantaloni, cizme, cască cu vizieră şi protecţie auditivă şi mănuşi.
    Un motoferăstrău cu greutate redusă este uşor de manevrat de către o persoană fără experienţă.
    Design ergonomic, nivel scăzut al vibraţiilor în mânere, un corp îngust şi echilibrat sunt caracteristici binevenite la un motoferăstrău.
    Protecţia eficientă împotriva reculului este o cerinţă în majoritatea ţărilor. De asemenea, acordaţi atenţie detaliilor cum ar fi înlocuirea lanţului sau accesul la comenzile motoferăstrăului.
    Este uşor de intreţinut un motoferăstrău? Accesul facil la filtrul de aer şi la bujie şi un sistem simplu de tensionare a lanţului scutesc timp şi efort.
    Ar fi indicat să duceţi motoferăstrăul la unul din service-urile autorizate pentru revizii.

Re: cum sa-mi aleg/cumpar un motoferastrau?

personal sfatuiesc toate persoanele care vor sa-si cumpere un motoferastrau(indiferent de brand/cost/marime) sa:
1. mearga intr-un magazin specializat pentru motoferastraie. acolo am cea mai mare posibilitate sa gasesc o marfa de calitate, un angajat informat si dispus sa-mi ofere toate informatiile, (nu recomand magazinele "generaliste")
2. aleg un produs/brand depre care mai am anumite referinte/sfaturi/recomandari.
3. aleg un reprezentant care poate sa-mi distribuie SI ARE piese de schimb si accesorii pentru modelul ales.