Subiect: MAKITA/DOLMAR

acest subiect este creat special utilizatorilor de motoferastraie produse de compania MAKITA/DOLMAR.

Re: MAKITA/DOLMAR

cateva informatii despre companie ( sursa )

MAKITA
În acest an, Corporatia Makita sărbătoreşte 96 de ani de la înfiinţare, perioadă în care a devenit cel mai important producator japonez, cu recunoaştere internaţională, de scule electrice portabile.

Situată în Anjo, lângă Nagoya, Makita proiectează şi produce o gamă extinsă de scule electrice care include în principal fierăstraie circulare, fierăstraie pendulare, rindele, mașini de inșurubat, ciocane rotopercutoare, polizoare şi şlefuitoare.

Pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor extinse ale utilizatorilor, Makita produce de asemenea maşini staţionare pentru prelucrarea lemnului, scule pneumatice şi mașini pentru grădinărit.

Calitatea şi fiabilitatea acestor scule electrice, precum şi a celorlalte produse, au câştigat încrederea utilizatorilor din întreaga lume.

Având sprijinul unei puternice reţele în Japonia, care include fabricile din Okazaki şi Ichinomiya şi mai mult de 100 de centre de vânzare, Makita işi desfaşoară activitatea internaţională prin mai mult de 40 de reprezentante.

Având în vedere deziteratul de a ajunge un furnizor mondial de scule electrice şi alte produse conexe, precum şi conform politicii de a fabrica aceste maşini cât mai aproape de utilizatori, Makita are amplasate fabrici în Brazilia, Canada, China, Germania, Marea Britanie si Statele Unite, aproximativ 2/3 din producţia de scule fiind realizată în afara Japoniei.

În mai 2005 este fondată Makita EU SRL (cu capital integral japonez), având sediul în localitatea Brănești / Ilfov, iar din martie 2007 Corporația Makita începe fabricarea de scule electrice în România, preconizând ca această unitate de producție să devină cea mai importantă din Europa.

DOLMAR
Inovația este o tradiție la DOLMAR, primul producător mondial de fierăstraie pe benzină cu lanț în 1927.

În 1991 DOLMAR a fost achiziționată de către Corporația MAKITA.


DOLMAR produce o gamă largă de echipamente necesare pentru diverse aplicații in păduri, parcuri, gradini, agricultură, utilități, construcții și aplicații industriale.


Spre deosebire de multe alte companii, întreaga activitate de producție este localizata în Germania datorită disponibilității unei forțe de muncă de înaltă calificare și motivare.


Mangementul calitătii joacă un rol important la DOLMAR.

Sistemul de asigurare al calității (care se extinde și la furnizorii externi de componente) este conform DIN ISO 9002.

Cerificarea conform ISO 9001:2000 este deja într-un proces avansat de realizare.