1

Subiect: Primele masuri daca motoferastraul nu porneste.

Inainte de toate trebuie verificata benzina.Eventual daca sunt dubii schimbata cu o benzina buna (bineinteles cu amestec de ulei 2 T de calitate (husqvarna,stihl))
La sfoara niciodata nu trebuie tras de mai mult de 10 ori .
Se da capacul cilindrului jos si verificam bujia.Daca bujia este uda este posibil ca motoferastraul sa fie inecat.In acest caz se procedeaza in felul urmator :
-se sterge bujia cu o carpa uscata se introduce in pipa bujie ,se pune butonul in pozitia pornit ,tinem bujia de pipa iar cu capatul bujiei facem masa cu cilindrul ,apoi tragem lung de sfoara.Daca vedem scanteia produsa de bujie mergem la pasul urmator daca nu , atunci sunt probleme pe partea de aprindere si trebuie sa ne adresam la un service specializat in repararea motoferastraielor.
-daca aprinderea functioneaza urmatorul pas este sa intoarcem utilajul cu cilindrul in jos si sa tragem de sfoara astfel incat surplusul de benzina din motor sa iasa afara (asta se face cu butonul dat pe oprit si cu socul bagat).Apoi se sterge cilindrul cu o carpa uscata,se infileteaza bujia si se pune pipa bujiei.Se pune butonul in pozitia start ,socul il lasam bagat iar cu piciorul tinem acceleratia apasata .Daca totul e ok utilajul va porni ,va scoate fum in primele secunde si apoi va merge normal.Daca tot nu porneste este posibil ca motorul sa aiba probleme si in acest caz este bine sa ne indreptam spre un specialist.

Re: Primele masuri daca motoferastraul nu porneste.

bun venit pe forum wink , multumim pentru informatiile pretioase.
intrebare: sa spunem ca am gresit si am pus uleiul de lant in rezervorul pt. benzina , si benzina in rezervorul pt. uleiul de ungere a lantului. ce trebuie facut in acest caz? mentionam ca am tras deja de 10ori la sfoara si de abia apoi ne-am dat seama de greseala facuta.
multumesc